Risotto ai Funghi | 26.10.2018
❯
Data: 26.10.2018
Kategoria: Brak kategorii
3 jajka, 1/3 szklanki mleko, 2 łyżki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 0.5 kg ziemniaków, 2 cebule, 20g boczku wędzonego, sól, pieprz, oliwa z oliwek
sposób przyrządzenia:
Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i podsmażamy na patelni. Na osobnej patelni podsmażamy cebule dodajemy pokrojony boczek wędzony. Do miski wbijamy jajka, mleko i mąkę- wszystkie składniki wymieszamy ze sobą. Dodajemy cebule i boczek. Rozgrzewamy patelnię i wlewamy w nią zawartość miski. Poruszamy energicznie patelnią by placek nie przywarł do dna. Kiedy placek się zetnie odwracamy go i smażymy drugą stronę. Podajemy placek na gorąco lub na zimno.