Risotto ai Funghi | 26.10.2018
❯
Data: 26.10.2018
Kategoria: Brak kategorii
składniki:
25 dag cebuli, 3 kostki rosołowe, najlepiej wołowe, 5 dag masła, 2 łyżki mąki, 1/2 szklanki białego wina, 8 kromek bagietki, 10 dag sera żółtego, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, tymianek
sposób przyrządzenia:
Pokroić cebulę i zeszklić ją na maśle, oprószyć mąką. Chwilę smażyć, dodać czosnek. Z kostek przygotować rosół, wrzucić cebulę, wlać wino. Przyprawić. Gotować ok. 15 min. W tym czasie przygotować grzanki – posmarowane masłem podpiec w piekarniku ok. 5 min. Zupę przelać do miseczek żaroodpornych, włożyć podsmażone grzanki, posypać serem, zapiec.